Koniec świata. Strona: 1

Koniec świata Dodano: 2011-02-10 14:02

Przeglądam sobie tematy forum i nie mogę znaleźć niczego, na jakże często poruszane ostatnimi czasy zagadnienie, końca świata.
Myślicie, że ludzkość rzeczywiście zaczyna chylić się ku upadkowi?
Czy zbliża się koniec naszej cywilizacji?
Wierzycie, że w 2012 roku faktycznie będzie koniec świata, albo wydarzy się jakaś globalna katastrofa?
Czy ostatnie dziwne wydarzenia rzeczywiście coś zapowiadają, czy to tylko media rozdmuchują aferę i podsycają wyobraźnię milionów ludzi na świecie?
W internecie można znaleźć wiele różnych dziwnych artykułów o najprzeróżniejszych zjawiskach, których nie da się jednoznacznie wyjaśnić. Ale czy to tak jest tylko teraz, czy wcześniej także one się zdarzały?

Dzisiaj znalazłam taki filmik na przykład:
Co o tym myślicie?
Jeśli to mistyfikacja, to w jakim celu?

Dodano: 2011-02-10 14:20

dobry program graficzny i po sprawie.

Dodano: 2011-02-10 14:24

Kto by pomyślał, że przepowiednia spełni się w telewizji...

Life is complex: it has both real and imaginary components

Dodano: 2011-02-10 14:38

Ok, teraz widzę, że jednak był podobny temat, tylko trochę się rozjechał. Nie chcę się czepiać małolatów, ale chyba wcześniej nie było z tym takiego problemu, w jakiej skali jest teraz (?!)

No dobra, to może wróćmy do pytań.
"Sądny" rok coraz bliżej, jeśli uda nam się go przetrwać, to sprawa ucichnie, czy ludzie nadal będą przewidywać koniec?
Można nawet odnieść wrażenie, że ludzie chcą tego końca świata - z czego to może wynikać?

Dodano: 2011-02-10 18:05

Wynika z zawiści. Jak koniec to wszystkich a nie tylko mój

Life is complex: it has both real and imaginary components

Dodano: 2011-02-10 18:33

Myślę że coś na pewno niebawem zmieni się w świecie ludzi, ale raczej nie będzie to koniec planety lub też ludzi jako takich. Jeśli tak, to sposób życia, światopogląd, sposób na przetrwanie lub też istniejące systemy społeczne. Co do zachowań człowieka, nie wyciągamy wniosków z przeszłości i zachowujemy się niejednokrotnie coraz bardziej albo gorzej jak zwierzaki... to własnie może być koniec "naszego" świata, ale człowieka jako takiego raczej nie!!!.

Dodano: 2011-02-10 18:42

A cóż sądzicie o planecie Nubiru czy Nibiru (nie pamiętam)??? Mój brat o tym ciągle gada.

Dodano: 2011-02-10 18:57

Ja myślę, że coś w tym musi być.Co jakiś czas Ziemia funduje wielkie wymieranie.Były takie juz 2 czy 3.

Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy

Dodano: 2011-02-10 19:29 Zmieniono: 2011-02-10 19:41

Aerandir napisał(a):
A cóż sądzicie o planecie Nubiru czy Nibiru (nie pamiętam)??? Mój brat o tym ciągle gada.

Niech obejrzy ten film do którego zrobiłem napisy,tam wyjaśnione jest wszystko co dotyczy Nibiru i co naprawdę oznacza to słowo.
Może się nieco rozczarować ponieważ dosłownie Nibiru oznaczało "miejsce przejścia, skrzyżowania" a nie ciało niebieskie.

A jeśli chodzi o koniec świata to też was pocieszę. Jest bardzo realna szansa na konflikt światowy gdy nastąpi upadek dolara jako waluty światowej i Chiny jako główny poręczyciel amerykańskiego długu narodowego upomną się o swoje będzie szansa na dużą międzynarodową imprezę. W skrócie ta planeta jest za mała dla dwóch imperiów no i nie ma to jak porządna wojna dla pobudzenia gospodarki.

Dodano: 2011-02-10 19:30

lukaszart napisał(a):
[quote:f878bfbe7c="Aerandir"]A cóż sądzicie o planecie Nubiru czy Nibiru (nie pamiętam)??? Mój brat o tym ciągle gada.

Niech obejrzy ten film do którego zrobiłem napisy,tam wyjaśnione jest wszystko co dotyczy Nibiru i co naprawdę oznacza to słowo.
Może się nieco rozczarować ponieważ dosłownie Nibiru oznaczało "miejsce przejścia, skrzyżowania" a nie ciało niebieskie.

http://davidicke.pl/index.php/filmy/59-michael-heiser/146-michaelheiser.html

A jeśli chodzi o koniec świata to też was pocieszę. Jest bardzo realna szansa na konflikt światowy gdy nastąpi upadek dolara jako waluty światowej i Chiny jako główny poręczyciel amerykańskiego długu narodowego upomną się o swoje będzie szansa na dużą międzynarodową imprezę. W skrócie ta planeta jest za mała dla dwóch imperiów no i nie ma to jak porządna wojna dla pobudzenia gospodarki.

[/quote:f878bfbe7c]

Lubisz spiskowe teorie dziejów, prawda?

Dodano: 2011-02-10 19:51

Upadek dolara nie jest spiskową teorią dziejów tylko faktem, tak samo jak i narastający konflikt interesów pomiędzy Ameryką i Chinami.

Dowiedz się więcej na temat amerykańskiego długu publicznego, zasad działania Banku Rezerwy Federalnej, nasilającego się w USA ruchu społecznego End The FED, Tea Party itd..

Tłumaczę różne filmy, głównie alternatywne dokumenty by każdy rozsądził sam co może być prawdą a co nie. W kolejce mam filmy australijskiego dziennikarza Johna Pilgera no i zdjęty z anten w USA przed pierwszą emisją film "Conspiracy Of Silence" dotyczący pedofilii i handlu żywym towarem w kręgach amerykańskiej elity rządowej.

Dodano: 2011-02-10 20:08

Yngwie (Anciliae)
Yngwie
Wrocław / Częstochowa

lukaszart napisał(a):
W skrócie ta planeta jest za mała dla dwóch imperiów no i nie ma to jak porządna wojna dla pobudzenia gospodarki.

No ja akurat tą wojnę już odczułem mocno na własnej skórze i nie miałbym nic przeciwko, żeby się odbywała przez Ocean Spokojny a nie Europę.

od czasu do czasu warto wrócić do źródła

Dodano: 2011-02-10 20:33

Mam obawy co do tego że Europe coś ominie... ale bądźmy dobrej myśli.

Dodano: 2011-02-10 20:36

Yngwie (Anciliae)
Yngwie
Wrocław / Częstochowa

SalomonKain napisał(a):
Mam obawy co do tego że Europe coś ominie... ale bądźmy dobrej myśli.

Nie no, to jasne, że nie ominie, ale jeśli już to wersja typu "gdzie Chiny i Ameryka się biją tam Europa korzysta" byłaby lepsza niż wmieszanie się w wir wydarzeń.

od czasu do czasu warto wrócić do źródła

Dodano: 2011-02-10 20:43

Chyba raczej po głowie oberwiemy, zresztą boję się że bardziej niż kiedykolwiek...

Dodano: 2011-02-10 20:46 Zmieniono: 2011-02-10 20:53

No to najwyżej oberwiemy. I pamiętajcie, że jesteśmy w tym samym sojuszu z UE i USA więc potencjalna imprezka by nas nie ominęła.

Musicie pamiętać, że to tylko jedna z możliwośći rozwoju sytuacji a nie coś całkowicie nieuchronnego. Póki co na konflikcie amerykańsko chińskim najbardziej cierpi kontynent afrykański w wyścigu po miejscowe złoża.

Raz się żyje, potem się tylko straszy.
Nareszcie będę mógł się za darmo wbijać na koncerty, duchowość ma wielką przyszłość.

Dodano: 2011-02-10 21:08

Mi się nawet śniła ostatnio wojna atomowa i koniec świata.
Wszystko mi jedno, dusza jest nieśmiertelna.

Dodano: 2011-02-10 22:33

Zastanawiam się czy warto się obawiać wojny, czy raczej jej efektów,lub też efektów nadchodzących zmian, jakie by one nie były, może właśnie to będzie nasz koniec świata, staniemy przed nową rzeczywistością z którą niekoniecznie wszyscy będą w stanie sobie poradzić... ale może nie za naszego życia. Obyśmy nie musieli żyć w "Ciekawych Czasach".

Dodano: 2011-02-10 22:47

Wojny nie będzie. To pewna informacja . Więc proszę się rozejść do domów...

..kamień leży aż go kiedyś będę siłę wtoczyć mial, moze wtedy uda sie, a teraz tchu mi brak...

Dodano: 2011-02-10 22:53

no to jestem spokojny...

Dodano: 2011-02-10 22:54

HBVILK napisał(a):
Wojny nie będzie. To pewna informacja . Więc proszę się rozejść do domów...

Będzie taka wojna , o której Ci się nie śniło ...

Dodano: 2011-02-10 23:50

ehhh juz einstein powiedzial, ze nieskonczone sa wszechswiat i ludzka glupota, choc co do wszechswiatu nie mozna miec absolutnej penosci.
Swiat juz konczyl sie kilka razy np. 1420 w poniedzilek po swietej scholastyce (wspomienie swietej scholastyki przypada na 10 lutego) i nic i dupa dalej swiat istnial. tak samo bedzie z 2012 dziac sie bedzie dzialo, ale to co zwykle maly pogromik jakiejs mniejszosci, swiat na chwile zaplonie, poradzimy sobie z problemem przeludnienia. i znowu na jakis czas spokoj

Dodano: 2011-02-11 09:42

Zgadzam się z HBVILKIem- wojny Swiatowej nie będzie bo ludziom coraz bardziej się nie chce .

Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy

Dodano: 2011-02-11 10:10

koniec zbliża się nieuchronnie Euro 2012

Dodano: 2011-02-11 10:27 Zmieniono: 2011-02-11 10:37

Ale jeśli mimo wszystko nastąpi to oddacie mi swoje kolekcje płyt i DVD na przechowanie? Naprawdę to nie będzie żaden kłopot, przyjmę każdą ilość... Oprócz Dra. Housa, Prison Break
i tej chały Lost, Heroes itd..

Wojna nawet światowa nie oznaczałaby końca świata a co najwyżej koniec dla dużej części światowej populacji. W tej chwili trwa wiele takich lokalnych końców.

Tutaj znajdziecie bardzo fajny apokaliptyczny komiks.
[URL=http://]http://www.romanticallyapocalyptic.com/home[/URL]

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło